17 C
Medemblik
30 september 2020 19:05
Medemblik Actueel.

Kiezen of Delen – wat moet de gemeente blijven doen?

Kiezen of Delen
Kiezen of Delen

Medemblik – De gemeente Medemblik staat voor de vraag welke taken ze blijft doen en welke taken kunnen vervallen. Iedereen kan meepraten en zijn mening kenbaar maken. Dat kan nu – via internet – en tijdens bijeenkomsten die vanaf 11 februari worden georganiseerd. Burgemeester Frank Streng legt uit waarom er over de gemeentelijke taken wordt gesproken en hoe het werkt.

“De raad en het college gaan het takenpakket van de gemeente tegen het licht houden. Het is best mogelijk dat er taken zijn die vroeger gewoon erbij hoorden, maar nu niet meer. Daar komt bij dat we, net als andere gemeenten, er de komende tijd veel taken bij krijgen. Helaas krijgen we de komende jaren steeds minder geld van de rijksoverheid. We nodigen iedereen van harte uit hun mening kenbaar te maken.”

De gemeente gaat taken schrappen. Maar welke? Dat wil de gemeente samen met de inwoners, bedrijven en organisaties bespreken. Dit gebeurt onder de noemer ‘Kiezen of Delen’. Frank Streng: “We gaan naar veel kernen toe om met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties te overleggen. We willen weten wat inwoners ervan vinden. Doe daarom mee met onze kerntakendiscussie. Meepraten kan ook via Facebook en Twitter.” Frank Streng vervolgt: “De raad kan dan naar verwachting in mei een besluit nemen.”

De gemeente is het al zuiniger aan gaan doen. “We hebben al veel maatregelen doorgevoerd om doelmatig te werken. Daar gaan we mee door, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Veel vergelijkbare gemeenten hebben meer ambtenaren in dienst. We willen bijvoorbeeld niet snijden in de kwaliteit van de dienstverlening. Niemand wil langer wachten of meer betalen.” Met Kiezen of Delen wil de gemeente een verder inzicht krijgen in de taken die de gemeente kan bijstellen. Het politieke debat is hieraan onlosmakelijk verbonden.

Praat mee! Data en locaties

Wilt u meepraten, of meer informatie? Dat kan op www.medemblik.nl/praatmee, of volg de gemeente op Facebook www.facebook.com/gemeentemedemblik. Ook organiseert de gemeente bijeenkomsten, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur):

  • 11 februari: Cultura, Kleingouw 112-113, 1619 CH Andijk
  • 12 februari: Gemeentehuis, Dick Ketlaan 21, 1687 CD Wognum
  • 13 februari: Wapen van Medemblik, Oosterhaven, 1671 AA Medemblik
  • 21 februari: Midwoud-Oostwoud: Eetcafé Halfweg, Buurt 20, 1679 GE Midwoud
  • 26 februari: Speciaal voor verenigingen, kernraden en WMO-Adviesraad: Dorpshuis Onderdijk, Sportlaan 10, 1693 CZ Onderdijk
  • 27 februari: Speciaal voor ondernemers: Rabobank Zwaagdijk, Graanmarkt 1, 1681 PA Zwaagdijk

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?