1.2 C
Medemblik
24 januari 2021 21:40
Medemblik Actueel.

Weerbericht zaterdag 2 februari – Zon en enkele buien

Regen later zonnige perioden
Regen later zonnige perioden

Medemblik – De weermodellen laten steeds duidelijker naar voren komen dat in de loop van volgende week de winterse kou Nederland in zijn greep krijgt. Een uitloper van het Azorenhogedrukgebied reikt tot over de Britse Eilanden en zorgt bij ons voor een koude noordelijke stroming.

Vandaag valt mogelijk een enkele (winterse) bui maar er zijn ook perioden met zon. Het wordt 5 graden en de noordenwind is aan de kust vrij krachtig, boven land matig. Vanaf zondag opnieuw enkele dagen wisselvallig en zacht weer. Op maandag wordt het 9 graden.

Morgen is het in eerste instantie droog en is er nog even een waterig zonnetje te zien. In de loop van de ochtend neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en ’s middags volgt een zwak regengebied. Aan de middagtemperatuur verandert weinig en de zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Na het weekend wordt tijdelijk zachtere lucht aangevoerd. In de loop van de week draait de wind naar het noorden en wordt het koud en wisselvallig winterweer.

Zo
03 feb
wolk
Ma
04 feb
wolk
Di
05 feb
wolk
Wo
06 feb
wolk
Do
01 jan
wolk
Zonneschijn in % 30 20 20 20 20
Neerslag in % 70 80 90 80 75
Minimum temp in C° 1 5 3 0 0
Maximum temp in C° 7 9 5 5 5
Windrichting west west west west west
Windsnelheid (Bft) 4-5 5 5 4-5 4-5
Windsnelheid zee (Bft) 5-6 6-7 6-7 5-6 5-6

Reageren via facebook