18.3 C
Medemblik
3 juli 2020 13:34
Medemblik Actueel.

[update] – Te Koop: 1 goed onderhouden kasteel in Medemblik

Te Koop

MEDEMBLIK – Economische crisis, bezuinigingen noem het maar op. De Rijksgebouwndienst heeft Kasteel Radboud in de verkoop gegooid omdat ze niet langer meer willen en kunnen opdraaien voor de onderhoud vanwege bezuinigingen uit Den Haag.

De Rijksgebouwendienst wil er alles aan doen om het kasteel open en toegangkelijk te houden voor het publiek en voor evenementen. Mocht de verkoop niet lukken dat wordt er mogelijk een stichting opgericht die het beheer gaat doen van het kasteel.

De Provincie reageerde geschokt en wisten nog maar kort van deze plannen. , Wij zijn niet op de hoogte welke objecten nog meer op de lijst staan’ meld de woordvoerder van de de Provincie.

De redactie heeft de gemeente Medemblik om opheldering gevraagd en hoopt nog vandaag een antwoord vanuit de gemeente te ontvangen.

[update] – De Provincie Noord-Holland is niet van plan acht Noord-Hollandse Rijksmonumenten met grote cultuurhistorische waarde over te nemen van het Rijk. Het provinciebestuur wacht op een nog op te richten nationale monumentenorganisatie. Deze zou alle Rijksmonumenten die worden afgestoten in beheer kunnen nemen.

Reageren via facebook