Medemblik Actueel.

IVN West-Friesland – Opgezette dieren

Opgezette dieren
Opgezette dieren

IVN West-Friesland – Opgezette dieren

West-Friesland – Op zondag 3 februari laat preparateur Willem Boot zien hoe het villen van een vogel in zijn werk gaat. Ook zal hij tijdens een fotolezing het prepareren van een eekhoorn uitleggen. Een respectvolle demonstratie voor volwassenen en nieuwsgierige kinderen van de basisschool. Entree is gratis, een eventuele donatie in de bus is welkom.

Dieren opzetten is een karwei dat aan vele eisen en voorwaarden moet voldoen. De meeste in het wild voorkomende dieren mogen alleen door een vergunning houdende preparateur worden opgezet. Het vullen en modelleren van dode dieren is een zorgvuldige procedure met verrassende resultaten. Door het conserveren worden ze langdurig houdbaar en krijgen zo ‘een tweede leven’.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website IVN Westfriesland.

Details

  • Startdatum: zondag 3 februari 2013 14:00
  • Locatie: Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel.

Reageren via facebook