14.3 C
Medemblik
27 september 2020 06:52
Medemblik Actueel.

Heel Noord-Holland Noord pakt alcohol- en drugsmisbruik onder jongeren aan

Heel Noord-Holland Noord pakt alcohol- en drugsmisbruik onder jongeren aan

alcohol- en drugsmisbruik jongeren
alcohol- en drugsmisbruik jongeren

Noord-Holland – Vanaf 2013 slaan de regio’s West-Friesland, Noord-Kennemerland en Kop van Noord-Holland de handen ineen om alcohol- en drugsgebruik onder jongeren verder terug te dringen.

Het is een topprioriteit, omdat een overweldigende meerderheid van 90 % van de inwoners vindt dat er extra geld en tijd ingestoken mag worden. Medemblik neemt al sinds jaren deel aan het alcoholmatigingsprogramma Westfrisland dat nu over heel Noord-Holland Noord wordt uitgerold.

GGD Holland Noorden en het Programmabureau Integrale Veiligheid van Politie Noord-Holland Noord hebben een programma samengesteld met een preventieve én een repressieve aanpak voor de gemeenten in de drie regio’s.

Nieuwe aanpak
In deze aanpak zijn tot 2016 activiteiten opgenomen die in de afgelopen jaren succesvol bleken. Ook zijn er veel nieuwe activiteiten, zoals interactieve theatervoorstellingen voor jongeren in het speciaal voortgezet onderwijs en voor hun ouders. Voor de MBO/ROC-scholen zijn er nieuwe elektronische lesmethoden alcohol en drugs. Jongeren onder de 16 jaar mogen niet met alcohol rondlopen.

De nieuwe Drank en Horecawet stelt dit strafbaar. De wet geeft extra nieuwe handvatten om het verstrekken van alcohol beter te handhaven, waaronder de inzet van mystery guest-onderzoeken. Sociale media zijn nieuwe middelen om in contact te komen met jongeren en ze te betrekken in het programma. Die gebruiken Facebook: Facebook.com/incontrol en Twitter: @incontrolofalc.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?