Onderzoek workshop ‘Tieners laten meewerken’

Tieners laten meewerken
Tieners laten meewerken

West-Friesland – GGD Hollands Noorden onderzoekt in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut de effectiviteit van deze workshop. Om deze workshop landelijk te mogen inzetten, moet eerst via onderzoek worden aangetoond dat de workshop ouders daadwerkelijk leert hoe zij kunnen bereiken dat hun tiener beter meewerkt. Deelname aan het onderzoek draagt er dus aan bij dat deze workshop voor meer ouders beschikbaar kan worden gesteld.

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?
Het onderzoek wordt gedaan door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Ouders die aan het onderzoek deelnemen, ontvangen per e-mail op twee momenten een aantal vragenlijsten. Vier weken na ontvangst van de eerst set vragenlijsten, krijgen zij een tweede set van dezelfde vragenlijsten zodat kan worden nagegaan of er in de tussenliggende tijd veranderingen in de situatie hebben plaatsgevonden. De vragenlijsten gaan over de relatie met hun tiener(s), eventuele aanwezige conflicten, onderwerpen van discussies tussen ouders en hun tiener(s) en over hoe u daar als opvoeders mee omgaat. Daarnaast worden enkele algemene vragen gesteld. Het invullen van de vragenlijsten neemt ongeveer 15 minuten in beslag. De antwoorden worden anoniem verwerkt.

Hoe kunt u zich voor de workshop aanmelden?
Wanneer u de workshop wilt bijwonen (en dus ook wilt deelnemen aan het onderzoek), kunt u contact opnemen met GGD Hollands Noorden via groepsvoorlichting@ggdhn.nl. Uw naam wordt vervolgens doorgegeven aan het Nederlands Jeugdinstituut, waarna u met behulp van loting voor één van onderstaande workshopdata wordt geplaatst (dit kiest u dus niet zelf!).

LET OP! In verband met het onderzoek is het helaas niet mogelijk van datum te veranderen nadat u bent ingedeeld. Er wordt rekening gehouden met echtparen die de workshop samen willen volgen.

Privacy
Wanneer u zich aanmeldt, gaat u er automatisch mee akkoord dat uw gegevens door worden gegeven aan het Nederlands Jeugdinstituut in verband met het onderzoek.

Wanneer en waar vinden de workshops plaats?
Regio Kop van Noord-Holland
• 27 februari 2013 van 19.30 – 21.30 uur
• 10 april 2013 van 19.30 – 21.30 uur
Beide workshops vinden plaats in Zuiderkaag, Kaagweg 11, Schagen.

Regio West-Friesland
• 25 februari 2013 van 19.30 – 21.30 uur
• 8 april 2013 van 19.30 – 21.30 uur
Beide workshops vinden plaats op het Centrum voor Jeugd en Gezin, Maelsonstraat 11, Hoorn.


Kosten?
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden?
Aanmelden kan via groepsvoorlichting@ggdhn.nl o.v.v.: uw naam, woonplaats, telefoonnummer, leeftijd en geslacht van uw tiener(s) en of u alleen of met een partner komt.

Vragen over het onderzoek?
Voor vragen over de workshop of over het onderzoek kunt u terecht bij Eline Jacobs van het Nederlands Jeugdinstituut, telefoonnr.: 030 – 230 65 84 of via
e-mail e.jacobs@nji.nl.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.