Bibliotheek Wervershoof blijft in elk geval open tot eind 2013

open tot eind 2013
open tot eind 2013

Wervershoof – Terecht maakt u zich zorgen over de ‘sluiting’ van de bibliotheek in Wervershoof. Reden voor ons om namens de VVD hierover kritische vragen te stellen.

Onlangs is er een commissievergadering geweest waarin een bestuurslid van de regionale bibliotheek aanwezig was om vragen te beantwoorden. Helaas was de voorzitter van de regionale bieb niet aanwezig, die hebben immers het onzalige plan voor de sluiting bedacht. En dat zonder de gemeenteraad daarbij te betrekken! Kenmerkend was wel dat dit bestuurslid zich min of meer voor de belabberde communicatie met de raad verontschuldigde.

Gelukkig blijft de bibliotheek open tot eind 2013. Maar ze moeten de huur doorbetalen tot eind 2014. Dus wij zullen proberen de bieb open te houden tot eind 2014. En hopelijk zelfs langer. Want de raad moet nog überhaupt besluiten nemen.

Wij willen absoluut geen kapitaalvernietiging. Veel huur betalen voor een bieb die dicht is kan toch niet. Waar is men mee bezig? De bieb krijgt nu opdracht voor om een alternatief plan te maken voor na 2013. Wat ons betreft voor na 2014, immers ze moeten die huur toch tot zo lang doorbetalen! De bieb had voor frictiekosten € 182.000,– gereserveerd. Dit zijn kosten die verband houden met de sluiting. Geen wonder. Als men twee jaar lang de huur doorbetaalt voor een gesloten bibliotheek lopen de kosten zo hoog op. Voor ons onbegrijpelijk. Daarom proberen wij de bieb langer open te houden. Dan hebben we ruim de tijd om naar een goede oplossing te zoeken.

Met vriendelijke groeten, Uw VVD-raadsleden Dirk Steltenpool en Bart Schuffel

Via: De Binding

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.