Structuele parkeerproblemen binnenstad Medemblik

parkeerproblemen
parkeerproblemen

Medemblik – Meer parkeerplaatsen… Dat is de oplossing volgens Bureau Vijn om de binnenstad van Medemblik vriendelijker te maken voor toeristen. De aanleiding van dit onderzoek is de aanvraag van het Theehuis om niet 4 maar 12 parkeerplaatsen te mogen realeriseren om zo doende de bedrijfsvoering van het Theehuis rendabeler te maken.

In 2011 heeft het gemeentebestuur besloten om akkoord te gaan met 4 parkeerplaatsen maar volgens de eigenaar/uitbater van het Theehuis is dit ruim onvoldoende.  Maar ook deze 12 parkeerplaatsen zullen niet voldoende zijn blijkt uit het onderzoek.

Er wordt voor de zomer een structueel te kort van 47 parkeerplaatsen verwacht voor de binnenstad van Medemblik. Vijn ziet mogelijkheden om een parkeerkelder te bouwen om dit probleem op te vangen.

D66 stelde voor om een blauwe parkeerzone in te stellen maar de PvdA zag meer om het oude DEK-Terrein om te toveren in een groot parkeerterrein.  De Pekelharinghaven zou dan geschikt moeten worden gemaakt voor kort parkeren.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.