14.3 C
Medemblik
4 augustus 2020 00:57
Medemblik Actueel.

Sterke stijging aantal werklozen West-Friesland

Logo_UWV_Werkbedrijf
Meer werklozen West-Friesland

West-Friesland – De beroepsbevolking in West-Friesland krijgt het zwaarder te verduren vanwege de economische omstandigheden dan elders in Nederland.  De zwaarste klappen vallen in de woningbouw en bij de weg- en waterbouw.

Waren in 2011 nog 2703 inwoners van West-Friesland werkloos eind 2012 waren dit al 3747.  De meeste onslagen vielen bij diverse bouwbedrijven die of wel moesten afslanken of failliet zijn gegaan.  het UWV verwacht ook in 2013 een nog verdere stijging van het aantal werkloze West-Friezen.  Positief punt is wel dat veel werklozen zich laten of willen laten omscholen naar een ander beroep waar nog wel werk in is te vinden . Vooral het werken in de kassen is favoriet bij deze groep.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?