Medemblik Actueel.

Medemblik

Gemeente Medemblik zoekt nieuwe griffier

nieuwe griffier
nieuwe griffier

Bij onze griffie is per direct plaats voor een  Griffier 28-32 uur De griffie bestaat inclusief de griffier uit 4 medewerkers (3,2fte).

Functie-inhoud

De griffier houdt zich bezig met:

  • Het leiding geven aan de professionals op de griffie, zorgt voor de personele, organisatorische en financiële aangelegenheden
  • Advisering en ondersteuning aan de raad en raadscommissies waaronder het toetsen van voorgelegde adviezen, ondersteunen bij het opstellen van initiatiefvoorstellen, amendementen en moties. Daarnaast ben je ook intern en extern aanspreekpunt van de raad, raadscommissies en raadsleden en verzorg je de informatievoorziening aan de raad, raadscommissies en raadsleden evenals het secretariaat van de raad en de raadscommissies. Coaching van nieuwe raadsleden
  • Goed contact met burgemeester en secretaris in het zogenaamde driehoeksoverleg
  • Het geven van beleidsadviezen, het volgen en evalueren van ontwikkelingen, het verrichten van onderzoek. Ook ben je verantwoordelijk voor de contacten van de raad met burgers, bedrijven en/of instellingen

Wij vragen

  • WO werk- en denkniveau
  • Ervaring in een vergelijkbare functie
  • Leidinggevende ervaring

Specifieke competenties

Beleidsmatig handelen

Je bent in staat reële voorstellen en ideeën te leveren aan raadsleden. Acties geven blijk van een goede inschatting van de politieke situatie. Je hebt strategisch inzicht in besluitvormingsprocessen.

Resultaatgerichtheid

Je bent ondernemend en in staat resultaat- en doelgericht te werken. Je geeft resultaatgebieden en de weg waarlangs deze bereikt kunnen worden duidelijk aan.

Omgevingsbewustzijn

Je bent je bewust van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren. Je speelt in op deze ontwikkelingen (bijvoorbeeld social media).

Regisseren

Je bent in staat belangen, opinies en inbreng van diverse partijen samen te brengen. Geeft vorm en richting aan (uiteenlopende) samenwerkingsverbanden en realiseert een gemeenschappelijk resultaat.

Politiek-bestuurlijke gevoeligheid

Je bent je bewust van politieke en bestuurlijke verhoudingen en kan hier goed mee omgaan.

Kwaliteitsbewustzijn

Je bent je er van bewust dat het te leveren product moet voldoen aan gestelde eisen, normen en prioriteiten en handelt hier naar. Je streeft naar continue kwaliteitsverbetering.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring zal aanstelling plaatsvinden in schaal 13, salaris maximaal € 5.539,-  bruto per maand (bij fulltime dienstverband). De bedragen zijn exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Burger, voorzitter van de werkgeverscommissie. Telefoon nummer (06) 51 33 38 10  of per email:  burgerjan@yahoo.com.

Voor informatie over de procedurele gang van zaken en arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Juanita Montijn, senior adviseur P&O, telefoon nummer (0229) 85 61 75.

De website http://www.medemblik.nl/ geeft meer informatie over de gemeente zelf.

Sollicitatie

Je schriftelijke reactie kun je uiterlijk tot 1 februari 2013 richten aan de afdeling P&O van de gemeente Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum, onder vermelding van: vacature griffier.

Sollicitatie kan ook plaatsvinden via e-mail: jacqueline.weemhoff@medemblik.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op dit onderwerp