Weerbericht 16 januari: overvloedige heldere zonneschijn en veel blauwe lucht

zonnig
zonnig

Medemblik – Na een heldere en koude start, wordt het vandaag zonnig weer. Er is overvloedige heldere zonneschijn en veel blauwe lucht. Heel lokaal kan er een sneeuwbuitje vallen. Er waait een zwakke noordoostenwind. Het wordt maximaal -1 graad. Vanavond en vannacht is het droog weer met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Er waait een zwakke oostenwind. Op uitgebreide schaal matige vorst. Vannacht komt de temperatuur uit op -7 graden.

Tot in het weekend houdt het koude winterweer aan en hebben droge en zonnige perioden de overhand. Het blijft daarbij tijdens de nachtelijke uren matig en lokaal streng vriezen. Ook overdag ligt de temperatuur (ruim) onder het vriespunt. Zondag volgt vanuit het zuidwesten bewolking en tegen de avond valt neerslag. Of dit de aanzet is tot het einde van deze winterse periode is nu nog lastig in te schatten.

De winter zet nog een tandje bij en dat is vooral tijdens de nachten te merken. In gebieden waar een sneeuwdek ligt vriest het streng en ook overdag blijft het enkele graden vriezen. Overdag laat de zon zich regelmatig zien en blijft het meest droog.

De sneeuw van gisteren is voor schaatsfanaten een flinke tegenvaller. Het ijs op de sloten kan de komende dagen vooral in de noordelijke delen van het land flink aandikken en later in de week is schaatsen dan ook zeker mogelijk. In de overige gebieden ligt op het ijs een isolerende sneeuwdeken. Hierdoor tempert de groei aanzienlijk en is het nog maar de vraag of het tot schaatsen komt. Ondergelopen weilanden en sintelbanen zijn een goed alternatief.

 

 Vooruitblik do 17/01 vr 18/01 za 19/01 zo 20/01 ma 21/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -1.3°C -2.9°C -3.3°C -1.9°C 0.9°C
Minimale temperatuur 9.2°C -7.8°C -5.2°C -5.2°C -2.8°C
Kans op neerslag 0% 10% 20% 30% 20%
Aantal uren zon 6 uur 1 uur 0 uur 0 uur 1 uur
Windrichting en windkracht

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.