Dorpsraad vergadert met presidium gemeenteraad Medemblik

Vergadering
Vergadering

Andijk – De Dorpsraad Andijk vergadert maandag 21 januari met het presidium van de gemeenteraad van Medemblik. Het presidium wordt gevormd door de fractievoorzitters van de partijen die in de gemeenteraad zijn vertegenwoordigd, de burgemeester (als voorzitter van het presidium) en de raadsgriffier.

Het betreft een informele vergadering met als uitgangspunt het algemeen belang van Andijk. Dat is een rekkelijk begrip, zo weet de dorpsraad, maar er zullen tal van zaken besproken worden. “Het is goed dat we jaarlijks overleg voeren met het presidium, zo kunnen we zaken uitwisselen en wellicht tot zaken komen als daartoe aanleiding is”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad. “Dat wil niet zeggen dat we tussentijds niet in gesprek zijn met raadsleden, ook dat gebeurt op regelmatige basis. Bovendien zijn er altijd raadsleden aanwezig op de openbare vergaderingen die de dorpsraad houdt.”

De dorpsraad onderstreept het belang van ‘korte lijnen’ tussen het gemeentebestuur en de dorpsraad. “De communicatie, over en weer, is belangrijk. Wij als dorpsraad willen weten wat de gemeente van plan is en omgekeerd geven wij aan wat er in Andijk speelt en wat de verwachtingen zijn.”

Hoewel de dorpsraad feitelijk een adviesorgaan is, die gevraagd en ongevraagd advies uitbrengt aan het college van burgemeester en wethouders, kan zij als rechtspersoon zelf andere acties ondernemen om de belangen van Andijk voor het voetlicht te brengen. “Als zelfstandige organisatie kan de dorpsraad zaken aan de orde brengen, niet alleen van de bevolking van Andijk, maar ook die van het gemeentebestuur.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.