Medemblik Actueel.

Algemeen

Relinde Bood geeft papier een nieuwe toekomst

Foto: Marcel Rob
Foto: Marcel Rob

Medemblik|Ingezonden – Ze is een creatieve dame. Wat haar ogen zien, maken haar handen. Zij kan de wereld mooier kleuren. Wie haar kent, zal dat beamen. Wie haar niet kent, mag daar nu mee kennismaken. Op 11 januari 2013 opende Relinde Bood haar bedrijf Papierrestaureren.nl, hét restauratieatelier van Medemblik.

Fröbelen. Urenlang en met engelengeduld. Met behendige vingers en adelaarsogen. Relinde Bood is Piet Precies. Waar het haar hele leven vrijblijvend was, is het inmiddels haar beroep. Deze aangeboren vaardigheden vormen haar gereedschap. Zij benut ze ten volle in haar bedrijf Papierrestaureren.nl.

 

 

Vergane glorie bestaat niet

Foto: Marcel Rob
Foto: Marcel Rob

Haar woonkamer is omgetoverd tot atelier. En in die ruimte gebeuren wonderen. Posters, foto’s, krantenknipsels, (kinder)tekeningen en andere papieren die u allang had afgeschreven, brengt zij opnieuw tot leven. Scheuren repareren, vouwen en vlekken verwijderen, kleuren bijwerken en het op stevige achtergrond plakken. Met het geduld dat haar zo eigen is, aangevuld met een gedegen opleiding, conserveert zij het papier zodat de levensduur met decennia wordt verlengd. Vergane glorie bestaat niet.

‘Niets is onmogelijk’, zo luidt het devies van Relinde. Udo Boersma, eigenaar van Van Sabben Poster Auctions zag het haar doen. Het ogenschijnlijk onmogelijke mogelijk maken. Inmiddels is hij één van de belangrijkste opdrachtgevers.

 

De levensduur verlengen

Foto: Marcel Rob
Foto: Marcel Rob

Naast haar werk voor veilinghuizen werkt ze veel voor particulieren. Verzamelaars van oude affiches/posters. Schade door ouderdom en waterschade laat zij verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar met evenveel liefde werkt zij met krantenknipsels, tekeningen, prenten en diploma’s. ‘Ik begrijp de nostalgische of decoratieve waarde die papier kan hebben. Door het op de juiste manier te conserveren geef ik het de levensduur die het verdient’, vertelt Relinde.

Nieuwsgierig geworden? Op vrijdag 18 en zondag 20 januari bent u van harte welkom in het atelier van 13.00 tot 17.00 uur.

Nic. Stellingwerffstraat 9, Medemblik.

Kijk voor meer informatie ook op www.papierrestaureren.nl

Reageren via facebook