Medemblik Actueel.

Concerten

Noteert u het even: 16 februari Westland Mannenkoor in de Bonifaciuskerk Medemblik

Westland Mannenkoor
Westland Mannenkoor

Medemblik – Het Westlands Mannenkoor behoort tot de grootste en bekendste mannenkoren van Nederland en neemt een prominente plaats in in de Glazen Stad, zoals het Westland wordt genoemd. Het koor heeft zo’n 150 leden, repeteert wekelijks sinds 1956 en treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland én voor radio en TV: de medewerking aan de TVserie De Glazen Stad van Willy van Hemert is wel de bekendste.

Het repertoire is veel omvattend en veelzijdig: klassieke mannenkoorstukken, spirituals, opera en operettemuziek, populaire liederen … Het Westlands mannenkoor heeft opgetreden in alle grote concertzalen en met grote orkesten. Er zijn 14 cd’s opgenomen waarvan vier met goud bekroond.In 1983 ontving het koor de culturele prijs wegens haar uitstraling voor muziekbeoefening en in 1993 de eerste prijs op het Internationaal Korenfestival in Praag. Alleszins de moeite van het luisteren waard !

Reageren via facebook