Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht zondag 13 januari: vrij bewolkt, maar blijft het droog

Bewolkt
Bewolkt

Medemblik – Vanochtend begint vrij zonnig en droog, maar geleidelijk volgt er wat meer bewolking. ’s Middags is het vrij bewolkt, maar blijft het droog. Er waait een matige oostenwind. De maximumtemperatuur komt uit op -1 graad. Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en kan er lokaal een sneeuwbuitje vallen. Er waait een zwakke oostenwind. Op uitgebreide schaal lichte vorst. De temperatuur daalt naar -3 graden.

Morgen zijn er veel wolkenvelden in het noorden, met in het noordwestelijk kustgebied een enkele sneeuwbui. In het zuiden is het wat zonniger. In de namiddag raakt het vanuit het westen bewolkt en in de avond en nacht kan het sneeuwen. Mogelijk levert dit een zware avondspits op. In het binnenland blijft de temperatuur de hele dag net onder nul.

Dinsdag verloopt de dag grotendeels bewolkt en kan in het hele land nog een beetje sneeuw vallen. De temperatuur stijgt tot rond het vriespunt. Voor de schaatsliefhebbers is de sneeuw slecht nieuws. Op plaatsen waar al een dunne laag ijs gevormd is, zal de ijsaangroei stagneren en is het ijs te dun om te betreden met sneeuwschuivers.

De dagen daarna is het droger, maar in de kustgebieden valt soms een enkele sneeuwbui. Het blijft de hele week koud, met overdag temperaturen rond of iets onder nul. ’s Nachts vriest het licht tot matig, afhankelijk van de hoeveelheid bewolking.

 

Vooruitblik ma 14/01 di 15/01 wo 16/01 do 17/01 vr 18/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -0.9°C -1.6°C -1.3°C 0.7°C 1.0°C
Minimale temperatuur -4.5°C -3.3°C -3.8°C -3.9°C -2.6°C
Kans op neerslag 70% 60% 10% 10% 10%
Aantal uren zon 2 uur 0 uur 3 uur 3 uur 2 uur
Windrichting en windkracht

Reageren via facebook