Huizenprijzen met gemiddeld 10.5% gedaald binnen de gemeente Medemblik

dalende huizenprijzen
dalende huizenprijzen

Medemblik – Ook de huizen in de gemeente Medemblik zijn in 2012 sterk in waarde gedaald. De gemiddelde daling kwam in 2012 uit op 10.5% een verdere daling met 1.8% ten opzichte van 2011 in de zelfde periode.  Medemblik hoort samen met nog een paar andere regio’s tot de regio’s waar de prijzen het sterkst zijn gedaald.  December 2012 was nog goed voor een kleine opleving vooral door de nieuwe regelgeving hypotheken die op 1 januari 2013 is ingegaan.

Voor 2013 zal er geen verbetering optreden eerder een nog verdere daling van de huizenprijzen met zo’n 2.8 tot 3.4%.  De markt verwacht pas enig herstel na 2013.  Het overgrote deel val de verkochte woningen zijn met verlies verkocht waardoor de verkoper soms met tienduizenden euro’s restschuld blijven zitten.

De Nationale Hypotheek Garantie springt niet in alle gevallen bij om dit verschil bij te leggen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.