Medemblik Actueel.

(pop)muziek

Het Park Schouwburg Hoorn presenteert 1 februari – Margriet Eshuijs ” Daar ben je dan”

Magriet Eshuijs - fotografie Patricia Steur
Magriet Eshuijs – fotografie Patricia Steur

Hoorn – Margriet Eshuijs maakt muziek met een hart en een ziel. Ze zit veertig jaar in het vak en dat is aanleiding voor een heel speciaal concert. Mijmerend over vroeger, gepassioneerd zijn in het nu en inspirerend zingen over een groot verlangen, over het leven, over de liefde, over hoop. Natuurlijk zingt ze naast haar eigen grote hits ook nieuw songmateriaal dat binnenkort zal verschijnen op cd. De inspiratie is heel dichtbij en juist daarom herkenbaar. De muziek klinkt verrassend rijk, als Haute Couture geschreven door singer songwriter Maarten Peters die ook voor vele andere artiesten de mooiste liedjes schrijft.

Een van de verrassingen van dit concert is dat Margriet een exclusieve selectie zal maken van de liedjes die hij schreef voor o.a. Liesbeth List, Rob de Nijs en Syb van der Ploeg. Margriet zal ze vertolken op haar eigen onnavolgbare manier.

Korte verhaaltjes en anekdotes geven een kijkje achter de schermen. Zo is er het teruggevonden radiofragment van het optreden bij Radio Veronica uit 1963, haar laatste top 100 notering die zij dit jaar samen had met Maarten Peters met het nummer “Alpe d’huzes” dat zij schreven voor de grote actie ” Opgeven is geen optie” en natuurlijk het verhaal over de samenwerking met Ali B. De aflevering met Margriet werd door de kijkers tot de mooiste van het 2de seizoen gekozen en het leverde het wonderschone liedje en tevens de titelsong van dit concert op ” Daar ben je dan” .

Nederlands enige echte Popdiva staat op het podium met zanger gitarist Maarten Peters ( o.a. leadvocalist bij The Best of Britain ) en pianist Co Vergouwen.

Samen maken zij een verrassend semi-akoestisch concert waarbij je ogen en oren te kort komt. Wegdromen bij mooie stemmen, kijken naar fantastische muzikanten waar het speelplezier en het vakmanschap vanaf straalt.

De recensies liegen er niet om ” Margriet Eshuijs bezorgt u een onvergetelijke avond”.

 

Reageren via facebook