Medemblik Actueel.

Huurtoeslag gaat omlaag

Huurtoeslag gaat omlaag
Huurtoeslag gaat omlaag

West-Friesland – In 2013 bezuinigt de overheid verder op de huurtoeslag. De bijdrage gaat met € 8,80 euro per maand omlaag. Dit komt neer op een bedrag van € 105,60 euro per jaar. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag moet uw huur lager zijn dan € 681,02 per maand. Als u jonger bent dan 23 is dat € 374,44 per maand. Of u huurtoeslag krijgt hangt onder andere af van uw inkomen en uw vermogen (spaargeld en beleggingen).

U krijgt minder huurtoeslag als uw huur hoger is dan € 374,44. Oftewel: hoe hoger uw huur, hoe meer u naar verhouding zelf moet betalen. De overheid heeft dit besloten om kosten te besparen op de huurtoeslag en het zogenaamde scheefwonen tegen te gaan. De maatregel moet mensen die in verhouding tot hun inkomen te duur wonen, prikkelen om een goedkopere woning te kiezen.

U kunt u huurtoeslag aanvragen bij de belastingdienst op www.toeslagen.nl. Op die site kunt u ook berekenen op hoeveel huurtoeslag u met ingang van 20113 recht hebt. Houdt u DigiD bij de hand.

Wilt u weten voor welke toeslagen u nog meer in aanmerking komt, dan is het handig om even te kijken op de website www.berekenuwrecht.nl.

Reageren via facebook