Weerbericht: Grijs weekeinde

Zwaar bewolkt
Zwaar bewolkt

Medemblik – Het weerbeeld staat komende dagen in het teken van veel bewolking. Verder trekt er morgen een zwakke storing over het land en kan er lokaal een beetje regen vallen. Het is dit weekend zacht met temperaturen rond 9 graden en er waait een meest matige westenwind.

Dankzij de invloed van een hogedrukgebied is vandaag het overwegend droog. De bewolking overheerst en schermt de zon een groot deel van de dag af. Verder is het vrij zacht voor de tijd van het jaar. De temperatuur komt rond 10 graden uit en er waait een meest matige westenwind.

Vanavond en vannacht houdt de bewolking stand en koelt het niet verder af dan naar een graad of 7.

Morgen blijft het grijs en wordt het, door het afnemen van de wind, nevelig. Er trekt een zwakke storing over waardoor het niet gegarandeerd droog blijft. Mocht er iets vallen, dan zal dit maar een enkele tiende van een millimeter zijn. De aangevoerde lucht is nog vrij zacht; het wordt ’s middag opnieuw 9 of 10 graden. In de nacht naar maandag breidt de nevel zich verder uit en ontstaan enkele mistbanken.

Ook maandag zal het nog overwegend droog zijn. De zon zal zich niet of nauwelijks laten zien en de temperatuur ligt in de middag rond een graad of 8.

De dagen daarna verliest het hogedrukgebied langzaam zijn grip op de regio en nemen de neerslagkansen geleidelijk toe. De middagtemperatuur levert later in de week een graadje in, maar echte kou zal voorlopig niet worden aangevoerd.

 

 Vooruitblik zo 06/01 ma 07/01 di 08/01 wo 09/01 do 10/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur 9.8°C 8.2°C 7.9°C 8.2°C 7.7°C
Minimale temperatuur 7.0°C 5.8°C 5.8°C 6.3°C 4.8°C
Kans op neerslag 10% 10% 30% 60% 10%
Kans op zon 0 uur 0 uur 0 uur 0 uur 0 uur
Windrichting en windkracht

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.